Equipe Verschuur trailers te koop of te huurEquipe Verschuur trailers te koop of te huurEquipe Verschuur trailers te koop of te huurEquipe Verschuur trailers te koop of te huur
Column - Frans Verschuur
Homepage - Het laatste nieuws
Nieuwsarchief
Racen bij Verschuur
Racekalender
Fotoboek
Historie
Partners
Markt
Trailers verhuur/verkoop
Contact
Gastenboek
Racen bij Verschuur
 
Equipe Verschuur | Mégane Trophy | Dutch GT4 | Dutch Renault Clio Cup | Eurocup Clio | Toerwagen Diesel Cup | DNRT Nascar v8 |

Deze website maakt gebruik van Flash. Indien u deze melding ziet heeft u niet de juiste versie van de Adobe Flash Player geïnstalleerd.
Klik hier
om de meest recente versie te downloaden.

Flash banner

01 januari 2012 -
01 Januari 2012 - Mike Verschuur is ondanks zijn jonge leeftijd al tien seizoenen in de autosport actief. In 2006 schreef Mike, net 19 jaar oud, zelfs het Nederlandse en Duitse Clio Cup kampioenschap op overtuigende wijze op zijn naam. In 2008 kwam Mike uit in de internationaal hoogaangeschreven Duitse Porsche Carrera Cup en Porsche Supercup, in 2009 reed hij verdienstelijk in de Europese Mégane Trophy waarbij hij de Europese Titel voor het team Mc Gregor by Verschuur in de wacht sleepte. In 2010 maakte Mike zijn rentree in het Nederlandse GT4 kampioenschap met de Chevrolet Camaro, waarin hij ook in 2011 zijn sporen heeft achterlaten. Naast het Europese GT4 kampioenschap heeft Mike eveneens succesvol deelgenomen aan de Europese Clio Cup waarbij hij als Vice Kampioen en Junior Kampioen het seizoen in stijl heeft afgesloten.

Mike Verschuur, geboren 12 augustus 1987, kwam als zoon van Frans Verschuur al vroeg met de autosport in aanraking en bracht een groot deel van zijn jeugd op de circuits door. Het kon dan ook niet uitblijven of op 12-jarige leeftijd volgde Mike al zijn eerste racecursus. In de jaren daarna kroop Mike menig uurtje achter het stuur van oude afgeschreven auto’s die hij op het terrein van zijn vader, in directe confrontaties met zijn zus Sheila, aan een definitief einde hielp. Op zijn 15de had Mike de ‘racelicentie gerechtigde leeftijd’ bereikt om daarna meteen in 2003 te debuteren in de Toyota Yaris Cup. Met een vijfde plaats in het eindklassement onderstreepte de jongste Verschuur dat hij de racegenen van zijn vader had meegekregen.

Na als ‘Talent van het Jaar’ een seizoen in de Alfa 147 GTA Challenge actief te zijn geweest, volgden twee uiterst succesvolle jaren in de Clio Cup. In zijn debuutjaar 2005 pakte Mike niet alleen de Junior-titel, maar werd ook tweede in het algemeen klassement. In 2006 schreef Mike zelfs zowel het Nederlandse als het zwaarbevochten Duitse Clio Cup kampioenschap op overtuigende wijze op zijn naam. Een jaar later volgde de Europese doorbraak met een 6de plaats in de Europese Mégane Trophy. In 2008 kwam Mike uit in de internationaal hoog aangeschreven Duitse Porsche Carrera Cup, de wedstrijdserie die optreedt in het bijprogramma van de DTM-races. Daarnaast kwam Mike vier keer in actie in de Porsche Supercup, de zwaarste merkencompetitie ter wereld die haar wedstrijden rijdt in het voorprogramma van de Grand Prix Formule 1.

Het jaar erna keerde hij wederom terug naar de Europese Mégane Trophy. Na een fantastisch seizoen, waarbij Mike liefst 12 keer op het podium eindigde, sleepte hij de Europese titel in de wacht. Alle races werden gedurende 30 minuten uitgezonden op SBS6, wat voor een goede exposure heeft gezorgd. In 2010 is Mike teruggekeerd op Nederlandse bodem en heeft hij deelgenomen aan het Nederlandse GT4 kampioenschap. Ook in 2011 is hij Europees actief geweest, namelijk in de Europese Renault Clio Cup. Met een groot startveld van bijna 50 auto’s, spannende races die garant stonden voor een hoop schade en mooie weekenden is Mike uiteindelijk Vice Kampioen en Junior Kampioen geworden.

Mike woont momenteel al geruime tijd in Amsterdam. Na de havo ronde hij in 2007 in twee jaar tijd de Middelbare Hotelschool in Wageningen af. Daarna is heeft Mike de Fast Track-opleiding van de Hoge Hotelschool Den Haag binnen 3 jaar afgerond en werkt hij inmiddels met veel plezier als Project Event Manager voor Adriaanse/ van Kuyk Brand Events. Ben je geïnteresseerd om Mike Verschuur te steunen in zijn verdere (inter)nationale carrière, neem dan contact op via info@mikeverschuur.nl  of bezoek zijn website: http://www.mikeverschuur.nl

Autosport Curriculum Vitae

2003 

Toyota Yaris Cup, 5de in het eindklassement,
5de in het eindklassement

2004

Alfa 147 GTA Challenge, Talent van het Jaar,
7de in het eindklassement,

 

Test Formule Renault 2.0

2005

Vice kampioen en Junior kampioen
Nederlandse Clio Cup,

 

24 uur Dubai, 6de in de D2 klasse (diesel)

2006

Kampioen Nederlandse Clio Cup

 

Kampioen Duitse Clio Cup

 

24 uur Dubai, 4de in de klasse A2 (tot 2.0 liter)

2007

Europese Mégane Trophy, 6de in het eindklassement
en hoogst geklasseerde Nederlander

2008

Porsche Carrera Cup Duitsland

 

Porsche Supercup (4 races)

 

24 uur Dubai, 2de in de klasse SP1 (tot 400 pk)
en 13de algemeen

2009

Kampioen Europese Mégane Trophy

 

24 uur Zolder, uitgevallen door technische problemen


24 uur Oschersleben, uitgevallen

2010

Deelname Dutch GT4 

2011

Deelname Dutch GT4 

 

Deelname Europese Clio Cup 

 
Orbit Autosport Endurance - Flash menu.
Le Mans - Porsche Spyder RS foto's
CV
Mike Verschuur
Sheila Verschuur
© Equipe Verschuur